Gerard van der Kop

Door mijn leeftijd van 68 jaar ben ik het oudste lid van de Badmintoncub Helden. Sedert het seizoen 1975-1976 ben ik lid geworden na een wachttijd destijds van 2 jaar. Dus moest ik die tijd naar de Tegelse club Olympia pendelen om daar mijn favoriete sport te kunnen beoefenen, want dat badminton een geweldig mooie sport is stond voor mij wel vast!

Badminton is een intelligent spel waarbij je heel veel moet bewegen, alle kanten uit, en snel reageren, goed kijken en alert zijn en vooral het kopje erbij houden, want anders mis zo een punt. Tijdens het spel is er nauwelijks ruimte voor rust en vereist constante concentratie en inzet. Als je dit spel zó speelt wordt je hele body en geest ingezet waardoor je heerlijk kunt ontspannen door inspanning; een pracht vorm van recreatie!

Al deze aspecten vind ik juist bij de Badmintonclub Helden, de sportiviteit, plezier in het spel en ontspanning; een echte recreatieclub.

Sportiviteit ondervind ik door dat iedereen met iedereen speelt, jong en oud, mannen of vrouwen, iedereen wordt erbij betrokken, zonder te kijken naar beginners of gevorderden. Sportiviteit vind ik ook tijdens het spel door de onderlinge complimenten van elkaar en adviezen.

Spel en plezier ondervind ik als er tijdens het spel vaak onmogelijke capriolen worden uitgehaald waarbij gelachen wordt waardoor het zo plezierig is toch recreant te zijn. Neem de jaarlijkse clubkampioenschap die ons clubverband zo versterkt! Evenzo het  knobbeltoernooi aan het eind van het seizoen, ook zo’n typisch BCH-gebeuren. Ik mocht in 1990 de 2de prijs van clubkampioenschap en in 1983 de 2de prijs van het knobbeltoernooi in ontvangst nemen.

In al die jaren heb ik zowat twee generaties zien langskomen met steeds een trouwe enthousiaste ledenkern die onze club een warm hart geven. Hierdoor is zij doorgegroeid met jeugd vol spirit en nog meer vitaliteit mede door de begeleiding van een vakkundige leraar. Ik raad iedereen aan zoveel mogelijk deel te nemen aan regiowedstrijden en 4-dorpentoernooien die onze Badmintonclub Helden organiseert. Daardoor blijft onze club levendig!

Ik hoop nog lang hiermee door te kunnen gaan, ook om mijn kleinkinderen Frederike en Juul en misschien nog meer, te blijven enthousiasmeren.

[april 2008]